Muffins

HALLONMUFFINS MED VANILJKRÄM

Ingredienser

4 ägg
3 dl strösocker
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
250 g smält smör
Rivet skal och ¾ dl saft av en citron
Ca 3 dl hallon, färska eller frysta
1 ½ dl vaniljkräm

Garnering:
Florsocker

18-20 amerikanska muffinsformar medium

Gör så här

Vispa ägg och socker pösigt.

Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i äggvispet. Tillsätt smör, citronskal och citronsaft. Rör ihop, vispa inte. Vänd till sist ner hallonen.

Bottna formarna med en klick smet, därefter 1 tsk vaniljkräm. Fyll på med smet så formarna är fyllda till drygt hälften. Toppa med ett fint hallon.

Grädda i mitten av ugnen, 200º, ca 15 minuter. Känn med sticka.

Låt svalna och sikta över florsocker. Serveras gärna med en klick vispad grädde på toppen.

Lyckades denna gången. Man biter i dom så är de en kletig vaniljkräm i mitten. Jej.

Kommentarer
Postat av: sofi

åh, goooooooott. det ska jag göra när jag är klar med min hemtenta nästa vecka :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback