Muffins
HALLONMUFFINS MED VANILJKRÄM
Ingredienser
4 ägg 3 dl strösocker
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
250 g smält smör
Rivet skal och ¾ dl saft av en citron
Ca 3 dl hallon, färska eller frysta
1 ½ dl vaniljkräm
Garnering:
Florsocker
18-20 amerikanska muffinsformar medium
Gör så här
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i äggvispet. Tillsätt smör, citronskal och citronsaft. Rör ihop, vispa inte. Vänd till sist ner hallonen.
Bottna formarna med en klick smet, därefter 1 tsk vaniljkräm. Fyll på med smet så formarna är fyllda till drygt hälften. Toppa med ett fint hallon.
Grädda i mitten av ugnen, 200º, ca 15 minuter. Känn med sticka.
Låt svalna och sikta över florsocker. Serveras gärna med en klick vispad grädde på toppen.
Lyckades denna gången. Man biter i dom så är de en kletig vaniljkräm i mitten. Jej.
Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i äggvispet. Tillsätt smör, citronskal och citronsaft. Rör ihop, vispa inte. Vänd till sist ner hallonen.
Bottna formarna med en klick smet, därefter 1 tsk vaniljkräm. Fyll på med smet så formarna är fyllda till drygt hälften. Toppa med ett fint hallon.
Grädda i mitten av ugnen, 200º, ca 15 minuter. Känn med sticka.
Låt svalna och sikta över florsocker. Serveras gärna med en klick vispad grädde på toppen.
Lyckades denna gången. Man biter i dom så är de en kletig vaniljkräm i mitten. Jej.
Kommentarer
Postat av: sofi
åh, goooooooott. det ska jag göra när jag är klar med min hemtenta nästa vecka :)
Trackback